Usuń konto e-mail
Dowiedz się, jak usunąć lub zresetować konto e-mail w Twojej usłudze e-mail
Wprowadzenie
Chcesz:
- Usuń konto e-mail, którego nie używasz.
- Zresetuj konto e-mail, aby z niego korzystać na nowym adresie e-mail.
- Zresetuj konto e-mail, aby je rozwiązać.
Dowiedz się, jak usunąć lub zresetować konto e-mail w Twojej usłudze e-mail
Wymagania początkowe
- Posiadanie wcześniej skonfigurowanego rozwiązania poczty elektronicznej OVHcloud:
- MX Plan, zaproponowanego w naszej ofercie hostingu, zawartego w hosting darmowy lub zamówionym oddzielnie jako rozwiązanie autonomiczne.
- Posiadanie statusu kontaktu administracyjnego danej usługi e-mail.
- Dostęp do danych adresów e-mail.
Dostęp do Panelu klienta OVHcloud
Zimbra Mail:
- Link bezpośredni: Zimbra Mail
- Ścieżka nawigacji:
Web Cloud>Zimbra Mail
E-mail Pro:
- Link bezpośredni: E-mail Pro
- Ścieżka nawigacji:
Web Cloud>E-mail Pro> Wybierz platformę
MX Plan:
- Link bezpośredni:
- Ścieżka nawigacji:
Web Cloud>MX Plan> Wybierz usługę MX Plan
Exchange:
- Link bezpośredni:
- Ścieżka nawigacji:
Web Cloud>Exchange> Wybierz platformę
Identyfikacja technologii e-mail Twojej oferty MX Plan
Aby zidentyfikować technologię swojej usługi, zaloguj się do Panelu klienta OVHcloud, przejdź do karty Informacje ogólne swojej usługi e-mail: jest ona wskazana pod Webmail.
Logowanie
Webmail
ZimbraW praktyce
OVHcloud oferuje 4 rozwiązania poczty elektronicznej. Pojęcie usunięcia konta różni się w zależności od wybranej oferty.
- E-mail MX Plan: oferta ta jest sprzedawana w formie pakietu kilku kont e-mail. Po usunięciu lub zresetowaniu konta zwalniasz miejsce w pakiecie, które możesz następnie wykorzystać na nowy adres e-mail. Kwota Twojej oferty pozostaje jednak bez zmian: aby zmniejszyć liczbę miejsc, musisz zmienić ofertę lub zrezygnować z usługi.
- E-mail Pro, Hosted Exchange i Zimbra: te oferty są na zamówienie. Możesz zamówić indywidualny abonament na konto e-mail. Jeśli chcesz usunąć konto e-mail, musisz wykonać reset. Po zresetowaniu konta e-mail możesz ponownie użyć tego konta do utworzenia nowego konta e-mail. Możesz również zrezygnować z subskrypcji tego konta, jeśli chcesz go definitywnie usunąć.
Usuń lub zresetuj konto e-mail
Nie możesz znaleźć polecenia Usuń w Panelu klienta OVHcloud? W zależności od oferty e-mail polecenie to nosi nazwę Zresetuj to konto. Reset usuwa dane i adres konta: zwolnione miejsce można następnie skonfigurować dla nowego adresu e-mail.
Wybierz kartę odpowiadającą Twojej usłudze e-mail:
Aby zidentyfikować technologię e-mail związaną z Twoją usługą MX Plan, zapoznaj się z częścią "Identyfikacja technologii e-mail Twojej oferty MX Plan" tego przewodnika.
- Przejdź do zakładki
Konta e-mail. Zakładka wyświetla istniejące konta e-mail. - Kliknij na przycisk
...po prawej stronie danego konta, po czym kliknij przyciskZresetuj to konto. Ta technologia nie udostępnia poleceniaUsuń: reset usuwa dane i adres konta oraz zwalnia jego miejsce w pakiecie.

Sprawdź również
Pierwsze kroki z usługą MX Plan
Pierwsze kroki z usługą E-mail Pro
Pierwsze kroki z usługą Hosted Exchange
Zarządzanie płatnościami za Twoje konta E-mail Pro
Zarządzanie płatnościami za konta Exchange
Jeśli chcesz otrzymywać wsparcie w zakresie konfiguracji i korzystania z rozwiązań OVHcloud, sprawdź naszą ofertę wsparcia.
Dołącz do grona naszych użytkowników.



